Kwartiermaken

Kwartiermaken opgenomen in de databank effectieve sociale interventies van Movisie

Met dank aan Christine Fountain-Hardick en Peter Rensen

Geplaatst: 23 maa 2011 Welke methoden zijn er in de sociale sector en hoe effectief zijn ze? Deze vraag beantwoordt MOVISIE in het vijfjarige project Effectieve sociale interventies. Dit gebeurt in samenwerking met gerenommeerde wetenschappers en deskundigen uit de praktijk.

'Kwartiermaken is een methode voor succesvolle integratie in de samenleving van mensen die op basis van kwetsbaarheid of een beperking met mechanismen van uitsluiting kampen. De aanpak is enerzijds gericht op het bevorderen van een samenleving waarin (meer) mogelijkheden voor hen ontstaan. Anderzijds onderzoekt een kwartiermaker met mensen uit de doelgroep hoe zij (weer) aan de samenleving kunnen deelnemen.
Uit de praktijkervaringen blijkt dat deelnemers over het algemeen positief tot soms zeer positief zijn. Zij stellen het op prijs dat hun wereld letterlijk en figuurlijk wordt verruimd. Professionals zijn positief over de praktische toepasbaarheid en de brugfunctie van de methode. Wel ervaren zij Kwartiermaken als een intensieve methode die veel van hen vergt.'
Ook methodisch werken in de sociale sector? Kijk op: www.movisie.nl/effectievesocialeinterventies

Terug naar nieuws