Kwartiermaken

Meld discriminatie wegens psychische ziekte

Wordt u gediscrimineerd vanwege uw psychische ziekte? Meld dat dan bij www.discriminatie.nl

Geplaatst: 27 sep 2010 Misschien heb je de campagne van het Ministerie van Justitie op televisie of in de kranten gezien waarin mensen worden opgeroepen om discriminatie te melden. Het initiatief Samen Sterk tegen Stigma roept op om hieraan mee te werken. Waarom? Omdat 9 van de 10 mensen met een psychische ziekte ervaring hebben met discriminatie. En omdat zij buiten worden gesloten door vrienden, bij het vinden van werk of bij vrijetijdsbesteding. En daar moeten we iets aan doen!

Het Ministerie van Justitie houdt het aantal discriminatie-incidenten bij en de reden. Hoe meer discriminatie-incidenten bij het ministerie bekend zijn, hoe meer we de politiek kunnen overtuigen dat het noodzakelijk is om er iets tegen te doen. Natuurlijk is het niet makkelijk om over een psychische ziekte te praten; er bestaan veel vooroordelen en verkeerde ideeën over. Maar ben jij een van deze 9 mensen en wil je dit initiatief steunen? Meld dan dat je gediscrimineerd bent. Ook als je alleen het gevoel hebt gediscrimineerd te worden kan je dat melden. Melden heeft dus altijd zin!
Aldus de oproep van het initiatief Samen Sterk tegen Stigma.
De initiatiefgroep ‘Samen Sterk tegen Stigma’ probeert een nationale antistigma campagne van de grond te krijgen. Dit door het ontwikkelen van diverse projecten op het gebied van sport, werk, stigma binnen de geestelijke gezondheidszorg en werk, en kunst en cultuur. Door mensen met en zonder psychische ziekten met elkaar in contact te brengen en psychische ziekten bespreekbaar te maken. En daarvoor is (financiële) steun nodig van de overheid.
Wil je weten wat de initiatiefgroep ‘Samen Sterk tegen Stigma’ doet, kijk dan op de website door op de volgende link te klikken. www.psychischegezondheid.nl/page/702/antistigma.html

Terug naar nieuws