Kwartiermaken

Zesdaagse introductiecursus in de presentietheorie -

najaar 2011

Geplaatst: 22 jun 2011 Voor mensen die belangstelling hebben voor presentie en zich er verder in willen verdiepen, biedt de Stichting Presentie in het najaar van 2011 wederom de introductiecursus aan.

In deze cursus wordt, naast een algemene inleiding in de theorie, onder andere ingegaan op de exposure, leefwereldaansluiting, lijden, kritiek op de distantiering en professionele praktijkvoering. De cursus beoogt dat deelnemers :
 de theorie van de presentie begrijpen
 met behulp van de theorie hun eigen praktijk en die van anderen kunnen doordenken vanuit het gezichtspunt van presentie.
Hoofddocent is mw dr. Elly Beurskens (staflid van de Stichting Presentie); naast haar functioneren per cursusdag wisselende gastdocenten die praktijkervaring hebben in de presentiebeoefening. Prof. dr. Andries Baart verschijnt in video-colleges en in een leergesprek op de laatste cursusmiddag. De cursus wordt gegeven op HBO+-niveau en staat open voor werkers in sectoren als zorg, welzijn en geestelijke verzorging. Zowel uitvoerenden als werkers in ondersteunende functies (zoals onderwijs, training en management) kunnen deelnemen.
Praktische informatie
 De cursus beslaat 6 lesdagen van 10.00-17.00 uur.
 De data (najaar 2011) zijn: 15 en 29 september, 13 oktober, 3 en 17 november, 1 december.
 Prijs: € 1.400,- voor de gehele cursus. Dit is exclusief het boek Een theorie van de presentie van A.J. Baart (verplichte literatuur).
 Cursuslocatie: Utrecht Uithof.

Terug naar nieuws