Kwartiermaken

Boeken over Kwartiermaken

Verder met kwartiermaken. Naar de verwelkoming van verschil

Bundel ter gelegenheid van het afscheid van Doortje Kal als bijzonder lector kwartiermaken aan Hogeschool Utrecht

In deze bundel wordt verslag gedaan van de vijf vanuit het lectoraat georganiseerde kritische dialogen, alsmede van het symposium en festival Lof der zichtbaarheid en de 'lof-activiteiten' binnen de Vrede van Utrecht, gevolgd door een beschouwing van de organiserend lector. Daarnaast hebben elf auteurs vanuit hun perspectief geschreven over kwartiermaken of een verwant thema. (De bundel (204 blz.) is voor 17,50 verkrijgbaar bij Uitgeverij Tobi Vroegh.)

Lees meer

Meedoen gaat niet vanzelf - Doortje Kal, Rutger Post, Gerda Scholtens

Kwartiermaken in theorie en praktijk

In dit boek van 96 blz vertellen kwartiermakers over hun werk met en voor mensen met een psychiatrische achtergrond, een verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of mensen die in armoede leven. Elk hoofdstuk bevat zo'n praktisch verhaal en is telkens gekoppeld aan een thema dat voor kwartiermaken essentieel is. Daniël Giltay Veth - bekend van zijn kritiek op de projectencarrousel - schreef het Voorwoord, Jean Pierre Wilken van het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht het Nawoord. Uitgave Tobi Vroegh.

Kwartiermaken - Doortje Kal

Werken aan ruimte voor mensen met een psychiatrische achtergrond

Voorjaar 2016 verscheen de vijfde druk van Kwartiermaken met een Voorwoord van Peter Dierinck, oprichter van de Vlaamse werkgroep kwartiermaken. Ga naar d.kal@kwartiermaken.nl">d.kal@kwartiermaken.nl en bestel voor 13,50 (=incl porto) het boek waarvan Peter Dierinck zegt: 'Dit boek (...) is al vele jaren de bijbel voor kwartiermakers en zal dat nog lang blijven. Bij elke herlezing ontdek je weer nieuwe aspecten (...)'

Lees meer

Gastfreundschaft - Doortje Kal

Das niederländische Konzept Kwartiermaken - als Antwort auf die Ausgrenzung psychiatrieerfahrener Menschen - Paranus Verlag,

In 2006 bracht Paranus-Verlag de Duitse vertaling uit van Kwartiermaken. Werken aan ruimte voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Deze uitgave kwam dankzij een vertaalsubsidie van NWO tot stand. Het initiatief voor de vertaling kwam van Robin Boerema (Johanniter-Krankenhaus Geesthacht), die ook het voorwoord schreef. De vertaalster Rita Schlusemann, werkte vervolgens aan Kwartiermaken in een seminar aan de Universiteit van Leipzig. Zij dankt de volgende studenten voor hun grondige voorbereiding van het vertaalproject: Constanze Dressler, Marina Kalz, Jan Rijckaert, Karin Troost en Franziska Wild, en tevens in het bijzonder Gunter Mühl, Susanne Wawra en Antje Weber. Hartwig Hansen nam de coördinatie van de uitgave op zich. Het schilderij op de omslag is van Klaus H. Menne, Gütersloh en is getiteld 'Suomi'.

Pagina 1/2 Ouder