Kwartiermaken

Logboek 9

Staatssecretaris Bussemaker onderstreept in openingstoespraak het belang van Kwartiermaken in de WMO

Bert Holman (VWS-invoering WMO) neemt 'Acht keer Kwartiermaken' van Gerda Scholtens in ontvangst. 'Kwartiermaken gaat over het organiseren van ontmoetingen. Het congres was zelf één grote ontmoeting' (Geesje Tomassen). 'Je hartstocht samengebald...' (anoniem).

Doortje, allereerst wil ik je graag laten weten dat ik het een geweldig inspirerende dag vond dinsdag jl. in Den Haag. Het heeft me ‘geraakt’, jouw inzet en de wijze waarop je die vormgeeft.
Jij hebt drie dingen samengebracht die mij ontzettend boeien en waar ik ervaring in heb opgedaan. In het theoretische deel van het Kwartiermaken vond mijn liefde voor filosofen die mij vanuit hart en hoofd nabijstaan, een plek. De link die je legt naar de concrete psychiatrische praktijk is helder, noodzakelijk en heeft een enorme meerwaarde. Ikzelf ben lang cliënt/patiënt geweest, ik heb die leefwereld ervaren, en ik ervaar die nog door de mensen van wie ik ben gaan houden, en zoiets is blijvend. Mijn liefde voor de kunsten is groot, is een manier van contact geweest met de wereld en is die gebleven maar op een andere manier. Ik kan er nu mee naar buiten treden. De drie deelgebieden (filosofie, psychiatrie en kunst) vielen dinsdag tijdens het congres op hun plek, vonden elkaar. Het is net alsof je hartstocht samengebald wordt. Dat de afgelopen jaren een betekenis krijgen. Dat je weet wat je te doen staat. (…) Ik wil heel graag een steentje bijdragen in jouw ‘missie’.

Terug naar manifestaties en congressen