Kwartiermaken

Kwartiermakersfestival Ede 13 juni 2015

Tweede editie - Kwartiermakersfestival Ede wegens succes geprolongeerd

Geplaatst: 12 jun 2015 Dit feest van cultuur en talent wordt gehouden in Cultura. Bezoekers kunnen een spetterend festival tegemoet zien, met muziek, dans, kunst en delicatessen.

Yvonne Veenendaal, mede organisator, is laaiend enthousiast over het programma: ‘Het wordt echt ook voor ons bijzonder leuk. Je kan genieten van optredens van Puur Dans en de rockband Gentley Overdone. Maar er is ook een kunsttentoonstelling, er is iemand die mozaïekschalen verkoopt en er is ook een stand met geleien en siropen. Zo kan ik nog een hele tijd doorgaan. Bezoekers zullen hun ogen uitkijken. En je moet er ook echt op tijd bij zijn. Vorig jaar was bijvoorbeeld de man die geleien en siropen te koop aanbood in de loop van het festival helemaal uitverkocht.’

Wat de exposanten en andere artiesten bindt is dat ze talenten hebben die ze aan de wereld willen laten zien. Daarnaast hebben ze een lichte verstandelijke handicap of psychische problemen waardoor ze zichzelf niet zo gemakkelijk in de etalage zetten. ‘Kwartiermakers zijn mensen die zorgen dat er een plek is waar die talenten tot hun recht komen. Soms sluiten deze talenten aan bij bestaande activiteiten, maar wij dachten dat het ook de moeite waard was om een speciaal festival te organiseren waarop ieder op zijn eigen wijze kan schitteren.
Het grote enthousiasme na ons festival in 2014 bewees dat die gedachte klopte.’Dit cultuurfestival wordt georganiseerd in Cultura op 13 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Het festival wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Marije Eleveld.
www.welstede.nl/index.php/erbij-horen/uitgebreide-informatie/42-erbij-horen/nieuws-erbij-horen/890-kwartiermakersfestival-zaterdag-13-juni-2

Terug naar nieuws