Kwartiermaken

Lustrum Kwartiermakerscup 21 september 2012 - contact rond de voetbal

Voor de vijfde maal spelen dit jaar op uitnodiging van Promens Care 24 teams in Assen (Asser Boys) om de kwartiermakerscup

Geplaatst: 19 sep 2012 Het toernooi om de kwartiermakerscup vond vijf jaar geleden voor het eerst plaats, en wel op initiatief van student Willem Peters in het kader van een eindexamenopdracht. Willem wilde in het kader van kwartiermaken een gastvrije ontmoeting organiseren tussen burgers met en zonder beperking. Hij sprak daarbij de hoop uit dat het toernooi een goede traditie zou worden. Dat is gelukt!

'Ik heb bedacht [deze gastvrije ontmoeting te organiseren] in de vorm van een voetbaltoernooi. Ik wil op deze (simpele) manier bijdragen aan een meer realistische beeldvorming tussen burgers onderling. Zelf heb ik tijdens mijn sociale stage de ervaring opgedaan dat vooroordelen positief kunnen worden beïnvloed door daadwerkelijk contact en door samen een activiteit te ondernemen. Door de deelnemende teams te laten bestaan uit een mix van alle genoemde soorten en maten burgers wordt er een kans geboden om eens mee te maken dat dit contact erg leuk kan zijn. Bovendien wordt het idee van kwartiermaken op een – denk ik – aansprekende manier onder de aandacht gebracht.' (Nieuwsbrief Landelijk Steunpunt Kwartiermaken, 2008)

Terug naar nieuws