Kwartiermaken

Enchanté - Hier iedereen welkom - een hartelijk project in Gent

Voor mensen voor wie het geen evidentie is om eens een kop koffie te gaan drinken

Geplaatst: 24 maa 2019 Afgelopen donderdag mocht ik - op uitnodiging van 's lands kwartiermaker Peter Dierinck - met zo'n 50 mensen in Café De Roos in Gent een hartverwarmende meeting bijwonen waar het belang en de werking van Enchanté werd gepresenteerd door De Roos zelf,( ex) dak- en thuislozen, de organisatoren Rebekka en Marie en ambassadeurs en vrijwilligers. Enchanté is gebaseerd op het concept van een 'uitgestelde koffie' die klanten (extra) kunnen betalen voor iemand die dat niet kan en die misschien wel warm wil zitten en 'een babbel slaan'.

Enchanté! Hier iedereen welkom. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Zo wil Enchanté drempels verlagen, sociale muren slopen en van Gent een thuis maken voor iedereen.
Enchanté is via Napels en Parijs overgewaaid naar Gent. Je herkent Enchanté handelaars in het straatbeeld door het Enchanté-logo op de deur of het raam.
In Gent zijn er maar liefst 61 'hartelijke handelaars' waar mensen die daar behoefte aan hebben o.a. zich gratis kunnen warmen, hun mobiel kunnen opladen, van wifi gebruik kunnen maken, bagage achter kunnen achterlaten of - bij 26 van hen gratis koffie, thee of frisdrank kunnen drinken of bij 20 van hen zelfs een gratis maaltijd kunnen nuttigen.
Uit de folder met plattegrond waar 'de hartelijke handelaars' zich bevinden: 'Dien je even wegwijs gemaakt te worden of heb je last van drempelvrees? Onze ambassadeurs nemen je graag mee of geven je tips. (...) Wil je als handelaar, sociale organisatie, vrijwilliger, bedrijf of ambassadeur ons verhaal mee uitbouwen? Laat van je horen.'

Volg Enchanté : www.enchantevzw.be
facebook:/enchantegent

Terug naar nieuws