Kwartiermaken

Nieuws

Gemeinsam Nachbarschaft gestalten

Miteinander Inklusiv - 9 april studiedag in Berlijn

Geplaatst: 8 april 2019

ter afsluiting van een vierjarig project waarvan ik mede de aftrap mocht doen in Kassel - zie ook bij Duits op deze site het programma en mijn gepubliceerde lezing die nu ook gewijzigd in het te presenteren boek verschijnt.

Enchanté - Hier iedereen welkom - een hartelijk project in Gent

Voor mensen voor wie het geen evidentie is om eens een kop koffie te gaan drinken

Geplaatst: 24 maart 2019

Afgelopen donderdag mocht ik - op uitnodiging van 's lands kwartiermaker Peter Dierinck - met zo'n 50 mensen in Café De Roos in Gent een hartverwarmende meeting bijwonen waar het belang en de werking van Enchanté werd gepresenteerd door De Roos zelf,( ex) dak- en thuislozen, de organisatoren Rebekka en Marie en ambassadeurs en vrijwilligers.
Enchanté is gebaseerd op het concept van een 'uitgestelde koffie' die klanten (extra) kunnen betalen voor iemand die dat niet kan en die misschien wel warm wil zitten en 'een babbel slaan'.

Lees meer

Internationale conferentie De inclusieve Campus

7 en 8 juni Hogeschool Utrecht

Geplaatst: 24 maart 2019

Doel is ‘de uitwisseling van kennis en ervaringen wat betreft inclusie van mensen met een verstandelijke beperking op een hogeschool, universiteit of campus als geheel’. Dit doen we aan de hand van vijf thema’s: (1) toegankelijkheid, (2) buddy systemen (3) leren en studeren aan de HU (4) werk en werkgelegenheid (5) Implementatie: een raamwerk en monitoringsinstrument voor management en medewerkers om ambities richting een inclusieve hogeschool of universiteit te volgen en waarderen.

Lees meer

Amsterdam-Zuid: een ggz-vriendelijke wijk

Moni Hanasbei van welzijnsorganisatie Dynamo en Doppy den Ouden van GGZ InGeest vertellen in dit artikel over hun ervaringen

Geplaatst: 17 februari 2019

'Kwartiermaken is één van mijn belangrijkste taken' zegt Moni Hanasbei in bijgaand artikel.

Lees meer

Kwartiermaken in de wijk in Utrecht

Uitnodiging om te werken aan een gastvrije samenleving voor mensen met een beperking of kwetsbaarheid

Geplaatst: 17 februari 2019

Op 2 februari 2019 is op het Steunpunt GGZ Utrecht in mijn bijzijn een methodiekbeschrijving gepresenteerd voor het kwartiermaken in de wijk in Utrecht. De brochure is bedoeld voor organisaties, professionals en vrijwilligers in het sociaal domein.

Lees meer

Vlaams hoopverlener en kwartiermaker Peter Dierinck ontmoet zijn minister

Minister Johan Vandeurzen geeft 75.000 euro voor pilootproject en handboek kwartiermaken

Geplaatst: 26 oktober 2018

In het proefproject thuisbegeleiding in Gent werken kwartiermaker Peter Dierinck en ervaringsdeskundige buddies nauw samen aan een gastvrije ontvangst in de wijk voor mensen die voorheen alleen een plek in de psychiatrische inrichting toebedeeld kregen. Vlaams Minister van Welzijn Vandeurzen is helemaal enthousiast voor het concept kwartiermaken. Gister vond in Peters woorden een 'prachtige bijeenkomst plaats met de minister, professionals, buurtbewoners, stadsdiensten en ervaringsdeskundigen'. (Voor Peter gaan herstel en kwartiermaken hand in hand.)

Lees meer

Pagina 1/20 Ouder

Deze pagina is bedoeld voor Kwartiermaaknieuws met (enige) landelijke relevantie.

Moet jij jezelf thuislaten als je naar buiten gaat?

Art 1 voorkomt en bestrijdt discriminatie - ook op grond van handicap. Klik de banner hieronder aan.