Kwartiermaken

Ervaringsfestival Roermond

19 en 20 september

Geplaatst: 14 sep 2013 Mondig Roermond houdt op donderdag 19 en vrijdag 20 september een sprankelend ervaringsfestival in de binnenstad van Roermond. Het doel van het festival is om ‘gezonde’ burgers te laten ervaren hoe het is te leven met een psychische, lichamelijke beperking of verstandelijke beperking, maar vooral ook om te laten zien dat mensen ondanks een kwetsbaarheid kwaliteiten en talenten hebben. Tijdens het festival is er aandacht voor kunst, muziek, gedichten en verschillende demonstraties. Met het festival wil de organisatie werken aan destigmatisering, meer begrip creëren en acceptatie. Het festival wordt gehouden op het Munsterplein in Roermond. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een ruimte van Etal-Arte, om kunstwerken op te hangen. Mondig Roermond is een samenwerkingsplatform van cliënten en professionals van Wel.kom, Mensana, RiaggZuid en buurtbewoners en de wijkraad van diverse Roermondse wijken, en wordt ondersteund door de gemeente Roermond. Aan het ervaringsfestival nemen ook PWS, Moveoo, Daelzicht en andere organisaties deel. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Mondig Roermond. Op donderdag 19 september 2013 van 13.00 uur tot 20.00 uur en vrijdag 20 september 2013 van 13.00 uur tot 18.00 uur organiseert de Stichting Riagg Zuid op het Munsterplein en voor een deel in de Munsterstraat het Ervaringsfestival; een festival in het kader van de destigmatisereing van kwetsbare groepen. Tijdens dit evenement zullen kraampjes met kunst te bezichtigen zijn, er worden gedichten voorgedragen en muziek ten gehore gebracht vanaf de kiosk. Tevens is een rolstoelparcours aanwezig. e.e.a wordt georganiseerd om bezoekers te laten ervaren hoe het is om met een beperking om te moeten gaan.

Het festival wordt gehouden op het Munsterplein in Roermond. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een ruimte van Etal-Arte, om kunstwerken op te hangen.
Mondig Roermond is een samenwerkingsplatform van cliënten en professionals van Wel.kom, Mensana, RiaggZuid en buurtbewoners en de wijkraad van diverse Roermondse wijken, en wordt ondersteund door de gemeente Roermond. Aan het ervaringsfestival nemen ook PWS, Moveoo, Daelzicht en andere organisaties deel.
Ga voor meer informatie over het programma naar www.mondigroermond.nl

Terug naar nieuws