Kwartiermaken

Festival Ongekend Talent op 13, 14 en 15 maart, Podium Bloos en Tiuri te Breda

De noodzaak van theater

Geplaatst: 12 maa 2015 13, 14 en 15 maart in Breda Festival Ongekend Talent - de noodzaak van theater. Kijk voor meer informatie in de agenda https://lnkd.in/ee7eV-F De vereniging "Ongekend Talent" (VOT) is sinds 23 mei 2012 een feit. De vereniging is een platform waar theatermakers en theatergroepen van mensen met een verstandelijke beperking elkaar kunnen ontmoeten. Het doel van de vereniging is het uitwisselen van ervaringen en meer bekendheid geven aan deze . groep theatermakers en acteurs, een kenniscentrum in wording. Ik (Doortje Kal) doe zondag mee in het programma 'Het talent draait door' - zie hieronder.

Het festival

Festival Ongekend Talent: 13, 14 en 15 maart 2015: de noodzaak van theater
Podium Bloos en Tiuri.

De noodzaak van theater
Terwijl er binnen de zorg de transitie WMO plaatsvindt, er voor veel mensen met een zorgindicatie dingen veranderen, terwijl het lastiger is geworden als culturele instelling je hoofd boven water te houden, werken 15 Nederlands theaterwerkplaatsen moedwillig en vol overtuiging door. Deze theaterwerkplaatsen werken met acteurs met en zonder verstandelijke beperking, autisme stoornis of achtergrond in de psychiatrie. Het festival laat zien wat deze theatergroepen constructief toevoegen aan de samenleving. De acteurs doen niet ondanks maar dankzij hun beperking iets bijzonders en laten een kant zien die voor vele cultuur-en beleidsmakers en liefhebbers nog onbekend is. Dat wat er in de maatschappij verscholen blijft, maakt het festival zichtbaar.

Het Festival Ongekend Talent toont werk en werkwijzen van de diverse theaterwerkplaatsen in voorstellingen, workshops, filmpresentaties, gesprekken, voordrachten en een expositie.

Terug naar nieuws