Kwartiermaken

Foto-expo Kwartiermaken in Gent

Eerste publieke vertoning van foto's van Potvliege, waarmee aandacht wordt gevestigd op aangekaarte problematiek

Geplaatst: 29 okt 2019 Kwartiermaken betekent het zoeken en creëren van gastvrije plekken voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. “Sedert enkele jaren wordt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid steeds meer naar zo een plaatsen gezocht. Men gelooft dat langdurige opnames heel wat nadelen hebben voor de mensen die er verblijven. Hulpverleners geven zorg aan huis en ondersteunen ook buurten om mensen te helpen samen te leven”, verduidelijkt Potvliege. https://lnkd.in/dgPJmJP

Onder leiding van psycholoog Peter Dierinck werd het afgelopen jaar een dergelijk project uitgevoerd in Ledeberg. De intentie van dit project was het zorgen voor elkaar in het middelpunt van de belangstelling te brengen. De vele hulpverleningsorganisaties actief in Ledeberg staken de koppen samen om dit te ondersteunen.
Fotograaf Bert Potvliege observeerde dit traject en presenteert het resultaat in de vorm van een tentoonstelling. Zijn werk gaat verder dan enkel het psychiatrisch project en toont een beeld van groepen en mensen die zorg geven en krijgen, en zo de leefbaarheid in Ledeberg verbeteren. “Het toont een wijk die zorg draagt voor zij die er nood aan hebben. Om het even welke zorg die je voorziet als professional doe je altijd samen met de buurt en haar bewoners. Het schetst de kleine goedheid van een buurt”, aldus Potvliege.
Dit project wordt ondersteund door Stad Gent, op de vernissage vertegenwoordigd door Schepen van Sociaal Beleid Rudy Coddens (sp.a).
Je kan de tentoonstelling gratis bekijken van 25 oktober tot en met 10 november in de Walstraat 68 in Ledeberg. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00, op dinsdag van 14:00 tot 17:00 en op donderdag van 17:00 tot 20:00, gedurende deze periode.
(Jannick De Spiegeleir, 28-10-2019, HLN in de buurt) m.hln.be/in-de-buurt/gent/fotograaf-bert-potvliege-opent-expo-kwartiermaken~a8970fce/

Terug naar nieuws