Kwartiermaken

Het klimaatmonster in de ogen kijken

Bescheiden bespreking van Wouter Kusters' boek Schokeffecten - deze week verschenen in tijdschriftdeviant.nl

Geplaatst: 3 nov 2023 Het besef dat de klimaatverandering tot grote rampen zal leiden, dat de tijd al heel lang dringt en dat er toch weinig gebeurt, brengt bij velen een schok teweeg. Hoe kun je voorkomen dat je daar gek van wordt? Of voor gek verklaard wordt? Wie is er nu eigenlijk gek of waanzinnig in een wereld die zelf waanzinnig is in haar blinde zelfvernietiging. Wouter Kusters, bij Deviantlezers geen onbekende, schreef een magistraal boek met filosofische beschouwingen over de effecten van deze klimaatveranderingsschok. Doortje Kal las het voor ons (schrijft Deviantredacteur Michi Almer). Het spandoek is van de hand van Moniek Meinders. https://www.tijdschriftdeviant.nl/550-het-klimaatmonster-in-de-ogen-kijken

Wouter bericht mij: "Wat een fijne recensie! Bedankt -- ook namens 'het klimaat' hopen we dan maar - hartelijke groet en tot ziens, Wouter"
"Eigenlijk wel de beste recensie die ik had, want met verbinding en medeneming van de ggz/waanzin-link (die ik zelf ook steeds duidelijker zie, pas na schrijven zelf), en die jij ook terecht aanduid in je recensie. Mooi!"

Terug naar nieuws