Kwartiermaken

Niet namens ons - kiezerskabaal

Prikactie op het Beursplein (Amsterdam) donderdag 16 september 20.00 uur

Geplaatst: 13 sep 2010 Burgerinitiatief "nietnamensons" organiseert op donderdag 16 september om 20.00 op het Beursplein in Amsterdam de prikactie `kiezerskabaal´. Nietnamensons is erop gericht aandacht te vragen voor de diverse bezwaren van burgers over de vorming van het minderheidskabinet VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV. Het lijkt erop dat onze bezwaren niet worden gehoord. Daarom zullen wij kabaal maken om de drie politieke partijen ervan te doordringen dat zij niet zullen regeren namens ons. Wij willen dit doen door op donderdag met zoveel mogelijk mensen tegelijk ballonnen met een leeg kiezersvakje door te prikken. Deze actie symboliseert het doorprikken van het idee dat vorming van dit kabinet vanuit democratisch en rechtsstatelijk oogpunt legitiem is. Zie ook www.nietnamensons.nl of www.nederlandbekentkleur.nl

In het verkiezingsprogramma doet de PVV het voorkomen dat ze opkomt voor de gezondheidszorg. Maar wat is dat waard als ze tegelijkertijd een grote minderheid Nederlanders met het gevoel opscheept er eigenlijk niet te mogen zijn, niet moslim te mogen zijn, niet in de openbare ruimte anders gekleed te mogen zijn enzovoort. In onlangs gehouden congressen is meermalen benadrukt: uitsluiting maakt ziek. Kwartiermakers werken aan ruimte voor anderszijn, zelfs aan engagement met het anderszijn. Daarom roepen we op om aanstaande donderdag naar de Dam te komen; om de inclusieve samenleving te beschermen.
Zie ook op deze site bij Nieuws: Polarisatie is ongezond. Transculturele psychiatrie biedt formateur petitie aan (20 juli) en de kwartiermaakmotivatie voor de oproep voor de Manifestatie Rythm against Racism van Nederland bekent kleur 30 mei 2010.

Terug naar nieuws