Kwartiermaken

Samen in (Amsterdam) Oost

Afsluiting van het zeer succesvolle kwartiermaakproject voor mensen met een verstandelijke beperking 'Samen in oost'

Geplaatst: 24 jun 2010 Op 17 september 2009 vond de aftrap van het project 'Samen in oost' plaats. Vandaag, 23 juni werden de resultaten gepresenteerd.

'In je eigen stadsdeel leuke dingen doen. Mensen leren kennen, meedoen aan activiteiten in een buurthuis of een sportclub om de hoek. Eigenlijk moet iedereen dat kunnen doen.
Tien buurtbewoners met een verstandelijke beperking hebben onder de naam Expeditie-Oost in 2009 en 2010 een aantal activiteiten uit het reguliere vrijetijdsaanbod in oost getest. Gebleken is dat het heel goed mogelijk is om aan reguliere activiteiten mee te doen.' Bij de afsluiting van het project is een kaart uitgebracht met een (foto)impressie van een aantal activiteiten die zijn bezocht. Behalve 'Expeditie-Oost' behelsde het project de voorbereiding (kleding pimpen) en uitvoering van een modeshow in het stadsdeel, 'ander(s) ontmoeten in oost' en 'kids in oost'.
'Samen in Oost' is een project van Stichting Prisma (ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling voor mensen met een verstandelijke beperking), de welzijnsorganisatie Dynamo en Stadsdeel Oost. 'Samen in Oost' richt zich op het verbeteren van het vrijetijdsaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en op het stimuleren van contact tussen buurtbewoners met en zonder verstandelijke beperking.
[Zie voor achtergrond en een eerder project van kwartiermaakster Karen Soeterik in Amsterdam Oud-West bij: publicaties - kwartiermaken voor mensen met een verstandelijke beperking.]

Terug naar nieuws