Kwartiermaken

Wijkgericht Kwartiermaken Arnhem genomineerd voor Appeltjes van Oranje 2014

“Geen wijk zo bont, of er zit wel een vlekje aan” LOESJE

Geplaatst: 15 dec 2013 In mei 2014 reikt Koningin Máxima voor de twaalfde keer de Appeltjes van Oranje uit, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde uit alle inzendingen het Wijkgericht Kwartiermaken van Rijnstad, RIBW, SIZA, Driestroom en Philadelphia als kandidaat voor de finalefase. Het Nederlandse publiek kon voor het eerst meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. De publieksstemmen bepalen de helft van het puntentotaal. De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. In 2014 staan de Appeltjes van Oranje in het teken van het thema Samen Meer, met kandidaten die groepen mensen met en zonder een beperking verbinden.

Onze samenleving is aan het veranderen. De overheid verwacht dat alle burgers (met en zonder beperking) mee gaan doen (participeren). Maar hoe doe je dat nu in je eigen wijk? Het wijkgericht kwartiermaken zoekt naar allerlei creatieve mogelijkheden om mensen met elkaar te verbinden. Door deze inzet zijn er inmiddels al talrijke fantastische ontmoetingen en succesverhalen!
Rijnstad, RIBW, SIZA, Driestroom en Philadelphia riepen iedereen in de regio op om te stemmen op het wijkgericht kwartiermaken!
Kwartiermakers vertellen: We gaan er van uit dat iedere wijkbewoner met en zonder beperking zijn talenten heeft. Als we de Appeltjes van Oranje-prijs winnen, dan zouden we al deze talenten nog meer een podium kunnen geven!
De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Terug naar nieuws