Kwartiermaken

Boeken over Kwartiermaken

Gastfreundschaft - Doortje Kal

Das niederländische Konzept Kwartiermaken - als Antwort auf die Ausgrenzung psychiatrieerfahrener Menschen - Paranus Verlag,

In 2006 bracht Paranus-Verlag de Duitse vertaling uit van Kwartiermaken. Werken aan ruimte voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Deze uitgave kwam dankzij een vertaalsubsidie van NWO tot stand. Het initiatief voor de vertaling kwam van Robin Boerema (Johanniter-Krankenhaus Geesthacht), die ook het voorwoord schreef. De vertaalster Rita Schlusemann, werkte vervolgens aan Kwartiermaken in een seminar aan de Universiteit van Leipzig. Zij dankt de volgende studenten voor hun grondige voorbereiding van het vertaalproject: Constanze Dressler, Marina Kalz, Jan Rijckaert, Karin Troost en Franziska Wild, en tevens in het bijzonder Gunter Mühl, Susanne Wawra en Antje Weber. Hartwig Hansen nam de coördinatie van de uitgave op zich. Het schilderij op de omslag is van Klaus H. Menne, Gütersloh en is getiteld 'Suomi'.

Gehandicaptenzorg. Inclusie en organiseren - Hans Kröber

Bestuurder Pamijerstichting en initiatiefnemer Coalitie voor Inclusie, Hans Kröber promoveerde 18 juni 2008. In zijn proefschrift onderstreept Kröber de urgentie van kwartiermaken. De overheid heeft geen visie op inclusie en de pleitbezorgers veroorzaken te weinig druk; we moeten met z’n allen harder werken aan waardenoriëntaties in de samenleving die inclusie bevorderen.

Lees meer

Acht keer Kwartiermaken - Gerda Scholtens

Een verkennend onderzoek naar de methodische aspecten van kwartiermaken, SWP, 2007

Deze publicatie maakt deel uit van een reeks die wordt uitgegeven onder auspiciën van het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Het Kenniscentrum is een bundeling van een aantal lectoraten op het gebied van zorg en welzijn, sociaal beleid, maatschappelijke participatie, ondersteuning en dienstverlening, arbeid, recht en veiligheid. Het boekje is hieronder te downloaden.

Lees meer

Nieuwer Pagina 2/2