Kwartiermaken

Nieuws

Verschijning Handboek Kwartiermaken van Peter Dierinck

Witsand Uitgevers brengt op 28 oktober 2020 dit Handboek uit

Geplaatst: 9 oktober 2020

Het boek draagt als ondertitel 'De vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg'. De voorstelling gaat door in de Blaisantkerk van 14.00u tot 16.00u (ontvangst vanaf 13.130u).
Stad Gent organiseert de voorstelling.

Lees meer

HOUD AFSTAND RAAK ME AAN - Paul Verhaeghe

essay juni 2020 De Bezige Bij

Geplaatst: 1 oktober 2020

Paul Verhaeghe betoogt dat we de coronacrisis aan moeten grijpen om andere keuzes te maken. Ongebreidelde groei is niet langer verdedigbaar. Welke kant willen we op met de economie, hoe moeten we ons verhouden tot elkaar en tot het milieu? En welk effect heeft dit 'nieuwe normaal' op ons welbevinden? Verhaeghe weet maatschappij en individu ontegensprekelijk met elkaar in verband te brengen om te eindigen met de vragen: wat mogen we hopen en wat moeten we doen?

Lees meer

Ontmoeting met Colombiaans psychiater Alberto Fergusson - opnieuw

Op uitnodiging van o.a. Vlaams kwartiermaker Peter Dierinck - herkansing op 24 juni

Geplaatst: 15 juni 2020

Afgelopen woensdag ging de zoommeeting met Alberto Fergusson niet helemaal goed. Op - schat ik - een derde van zijn lezing moest hij ons verlaten. Komende woensdag is er een herkansing.
Fergusson was vorig jaar in Brugge en Geel met Dag Van Wetter (ook bekend van open dialogue). Hij zou deze zomer weer komen maar nu is tot deze zoomsessie besloten. Fergusson zal spreken over belangwekkende ontwikkelingen in Colombia: hoe staat het vredesproces ervoor, hoe ziet het concept van een therapeutische stad eruit, hoe werkt rehabilitatie en (wederkerig) herstel voor mensen met psychotische ervaringen, hoe te werken aan een (internationaal) community based program na de constatering dat we ons hoofddoel nog steeds niet bereikt hebben. Geef je op voor de sessie aanstaande woensdag van 3 tot 5 uur bij Peter.Dierinck@gmail.com

Lees meer

Volunteer work with vulnerable persons in the community - a study about inclusion

Op deze site staat in de sectie Engels dit gister gepubliceerde artikel van Kruithof, Suurmond, Kal en Harting

Geplaatst: 23 april 2020

Performing work is regarded as a key factor in the social inclusion of vulnerable persons. However, such social inclusion appears to be problematic in both mainstream and segregated settings. We aimed to examine whether volunteer work in integrated settings could be a suitable alternative. In a case study, we interviewed 13 vulnerable persons who were enabled—through a “Quarter Making” intervention—to perform volunteer work in a community setting. Data were analyzed using concepts from social epidemiology and social sciences.

Lees meer

Engelse vertaling van Wmo gestript kwartiermaken

Vertaling en stem Alistair Niemeijer

Geplaatst: 5 februari 2020

De strip van Martijn van Gemert over kwartiermaken doet het nog steeds goed. Daarom des te blijer - na de Duitse, nu ook een Engelse vertaling van het script van Wilma Beltman, Jeroen Knevel, Jean Pierre Wilken en Doortje Kal. Ga naar de Engelse vlag.

Lees meer

Nieuwer Pagina 4/25 Ouder

Deze pagina is bedoeld voor Kwartiermaaknieuws met (enige) landelijke relevantie.

Moet jij jezelf thuislaten als je naar buiten gaat?

Art 1 voorkomt en bestrijdt discriminatie - ook op grond van handicap. Klik de banner hieronder aan.