Kwartiermaken

Oude nieuwsbrieven

‘Nieuwsbrief’ oktober 2012

Kom 8 november naar de kritische dialoog over 'Burgervriendschap'

Burgervriendschap is een centraal thema binnen kwartiermaken. In 'burgervriendschap' drukt zich de behoefte uit elkaars medeburger te zijn, opdat ieder kan gedijen.

Lees meer

Nieuwsbrief Landelijk Steunpunt Kwartiermaken september 2012

Met aandacht voor nieuw kwartiermaakboek en eerste kritische dialoog (2 oktober)

Bij Tobi Vroegh komt deze week uit: 'Meedoen gaat niet vanzelf. Kwartiermaken in theorie en praktijk.' Auteurs: Doortje Kal, Rutger Post, Gerda Scholtens. Vormgeving en illustraties Rutger Post. In het boek komen tien kwartiermakers aan het woord, de meeste werkend voor en met mensen met een psychiatrische achtergrond, maar steeds meer ook voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Verder biedt het boek theoretische verkenningen en gereedschap om mee aan het werk te gaan. De rubriek 'verder lezen' wijst op verdiepende literatuur en sites.

Nieuwsbrief november 2011

Landelijk Steunpunt Kwartiermaken

In deze Nieuwsbrief o.a. over het bezoek van de werkgroep kwartiermakers aan het symposium 'burgerschap anders bekeken' (10 november), over het presentieseminar op 11 november over buigzame zorg in een onbuigzame wereld, een nieuwe kwartiermaakcursus in de maak, anti-stigma-wandelingen (beweeg mee!), het afstudeeronderzoek van Mariska Hendriks, de openbare les van bijzonder lector kwartiermaken op 16 december en Deviant over het psy-complex.

Nieuwsbrief juni 2011

Landelijk Steunpunt Kwartiermaken

In deze Nieuwsbrief de aankondiging van de start (per 1 juni) van het bijzonder lectoraat kwartiermaken aan Hogeschool Utrecht, een klein verslag van het slotfestijn van het Arnhems kwartiermakersfestival (11 juni), nieuws van het Steunpunt GGZ Utrecht over de film Ftah Al-Bab en de conferentie (7 april) van Patiënt naar burger, het twitteren van de Zwolse kwartiermakers. de 4e editie van de kwartiermakerscup en nog meer.

Nieuwsbrief Landelijk Steunpunt Kwartiermaken - april 2011

Het Landelijk Steunpunt Kwartiermaken probeert o.a. via de website www.kwartiermaken.nl het gedachtegoed van kwartiermaken onder de aandacht te brengen, te inspireren tot kwartiermaakpraktijken en deze te ondersteunen en te coachen. Via de digitale Nieuwsbrief worden belangstellenden een aantal keer per jaar op de hoogte gehouden van landelijke en lokale ontwikkelingen, van inspirerende boeken en congressen, nieuwe initiatieven en standvastige praktijken.

Lees meer

Nieuwer Pagina 2/6 Ouder

Aquarel Yair Aa