Kwartiermaken

Publicaties

Publicaties n.a.v. het congres

Kwartiermaken in de WMO. Participatie in het Kwadraat.

Zie bij Publicaties voor de lezing van Halleh Ghorashi en een interview met haar, een interview met Rifka Weehuizen en met Sandra Trienekens en het boekje n.a.v. het congres van Annemiek Onstenk.

Ingezonden brief voor dagblad Trouw

Helaas niet geplaatst

Vlak voor het congres werd in Trouw het boek van Arnhild Lauveng 'Morgen ben ik een leeuw. Hoe ik mijn schizofrenie overwon' mooi gerecenseerd. Ik maakte daarop aansluitend een oproep om naar het congres te komen.

Lees meer

Logboek 9

Staatssecretaris Bussemaker onderstreept in openingstoespraak het belang van Kwartiermaken in de WMO

Bert Holman (VWS-invoering WMO) neemt 'Acht keer Kwartiermaken' van Gerda Scholtens in ontvangst. 'Kwartiermaken gaat over het organiseren van ontmoetingen. Het congres was zelf één grote ontmoeting' (Geesje Tomassen). 'Je hartstocht samengebald...' (anoniem).

Lees meer

Nieuwer Pagina 2/4 Ouder

Categorieën

Congres 2007

Publicaties en verslagen over het congres van 22 mei 2007 over Kwartiermaken in het Haagse Theater aan 't Spui.

13 publicaties

Manifestaties en congressen

Vanuit het Landelijk Steunpunt Kwartiermaken heeft Doortje Kal - samen met vele anderen! - drie evenementen georganiseerd. In 2001 naar aanleiding van het verschijnen van haar proefschrift in het Amsterdamse Krasnapolsky een conferentie: werken aan gastvrijheid, omgaan met strijdigheid; in 2005 in het Utrechtse Vredenburg de Manifestatie Kwartiermaken met kunst en debat en in 2007 in het Haagse Theater aan 't Spui het Congres 'Kwartiermaken in de WMO - Participatie in het Kwadraat'. De lezingen van de eerste conferentie zijn voor een goed deel op de publicatie-pagina te vinden. Dat geldt overigens ook voor de lezingen van het congres 2007. Ander materiaal van Congres en Manifestatie vindt u op deze pagina.

Filmpje Congres Kwartiermaken in de WMO] youtu.be/eQvDWKgBkL8